Izlet u Sloveniju

HPD “Zanatlija“ Zagreb

Trg Mažuranića 13

Organizira 29. ožujka 2020.

JEDNODNEVNI IZLET U SLOVENIJU         

Kal i Mrzlica

 

Polazak s Trga braće Mažuranića u 7.00 i vožnja prema Krškom, Zidanom Mostu, Rimskim Toplicama i dalje do Hrastnika uz jedno zaustavljanje za jutarnju kavicu. 

Dolaskom u Hrastnik, podijeliti ćemo se u dvije grupe. 

Grupa A će poduzeti turu iz Hrastnika, većinom kroz šumu, strmim putem preko vrha Klobuk (890 m) gdje nas čekaju lijepi vidici. Nastaviti ćemo do doma na Kalu (946 m). Nakon kraćeg odmora krećemo preko Kalskog hriba (985 m) do vrha Mrzlica (1121 m) gdje se nalazi planinarski dom, nakon čega slijedi povratak u dom na Kalu gdje će nas čekati autobus. Trajanje ture je oko 5 sati hoda, a putem će nam se pružati vidici na Liscu, Kum, Snežnik, Nanos, Kamniške  i Julijske Alpe. 

Grupa B će autobusom otići do doma na Kalu te mogu s grupom A otići do Mrzlice ili uživati u šetnjama okolicom doma. 

Ovaj izlet je lijep i nije previše naporan, a u domovina na Kalu i na Mrzlici možemo računati na hranu i piće. 

Povratak u Zagreb u večernjim satima, ovisno o prometnoj gužvi . 

Cijena prijevoza: 90,00 kn (Vozi nas Darko!)

Obavezna je planinarska oprema, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica. Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.

Sretan put i lijepo vrijeme želi Vam organizator

izleta HPD ‘ZANATLIJA’ – ZAGREB

Vodiči: Arianna Rumbak (095 3904 797) i Marin Trinajstić 

/www. hpdzanatlija-zagreb.hr/