Izlet na Platak 12. veljače 2023.

HPD Zanatlija-Zagreb, Trg Mažuranića 13

12. veljače 2023. organizira izlet na Platak

Polazak s Trga Mažuranića u 7.00 sati u smjeru Rijeke s usputnom stankom za jutarnju kavu na odmorištu Ravna Gora. Nastavak vožnje prema Gornjem Jelenju te lokalnom cestom do parkinga na Platku.

Na Platku ćemo se podijeliti u 2 grupe.

Grupa A će poduzeti zimski uspon na Snježnik (KT HPO). Ukoliko će biti moguće sa Snježnika bi preko Međuvrha produžili do Guslice, te se stazom koja silazi na cestu vratili do Velikog doma na Platku. Ako to zbog količine snijega i drugih uvjeta neće biti moguće, na Platak ćemo se vratiti uobičajenim putem sa Snježnika. Ukoliko se zadrže zimski uvjeti za uspona na Snježnik će biti potrebna zimska oprema (dereze, žabice). Društvo posjeduje nešto od opreme, pa je moguće istu, uz najavu, posuditi.

Grupa B će dan provesti u šetnji, sanjkanju i uživanju u zimskom ugođaju.

Povratak u Zagreb je planiran u večernjim satima.

Cijena prijevoza autobusom iznosi 20,00 EUR i biti će djelomično dotirana sredstvima Društva.

Obavezna je planinarska oprema, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica.

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.

Sretan put i lijepo vrijeme želi Vam organizator izleta

HPD ZANATLIJA – ZAGREB

Vodiči: Tomislav Muhić (091 582 77 82) i Arianna Rumbak (095 390 47 97)

www.hpdzanatlija-zagreb.hr