Izlet na Krk 15.3.2020.

HPD “Zanatlija“
Zagreb, Trg Mažuranića 13
Organizira 15. ožujka 2020.

JEDNODNEVNI IZLET NA OTOK KRK*&
Planinarskim stazama od Baške do Vrbnika

Polazak iz Zagreba u 6,00 u smjeru Rijeke i Otoka Krka, uz pauzu za jutarnju kavu. Nakon dolaska u mjesto Baška, podijeliti ćemo se u dvije grupe.

Grupa A poduzeti će pješačku turu od Baške preko Mjesečeva Platoa, Lokve Diviške do Vrbnika u trajanju od 6 – 8 sati. Trasa puta nije tehnički zahtjevna i na njoj nema visinskih oscilacija, ali je put dugotrajan. Jugoistočna visoravan otoka pruža jedinstvene poglede na Hrvatsko Primorje i vrhove Kapele i Sjevernog Velebita.

Grupa B obići će Bašku, zatim busom nastaviti prema Jurandvoru i crkvici Sv. Lucije gdje ćemo pogledati znamenitu Bašćansku ploču. Nakon razgleda crkve Sv. Lucije nastaviti ćemo busom do prijevoja Treskavac, odakle ćemo poduzeti kratki uspon na Veli Vrh (541 m) sa kojeg se pruža lijep pogled na najveći dio otoka Krka, Riječki zaljev, otoke Cres i Lošinj, Velebit i Hrvatsko Primorje. Uspon traje cca 45 minuta. Nakon uspona na Veli Vrh zaputiti ćemo se prema Vrbniku.

Nakon sastanka s grupom A u Vrbniku dogovoren je kasni ručak u konobi ‘Nada’ – gulaš sa šurlicama, po cijeni od 60,00 kn. U cijenu nije uračunato piće po izboru. Molimo sve zainteresirane za ručak da to naglase kod prijave na izlet.

Povratak u Zagreb u večernjim satima, ovisno o prometnoj gužvi .

Cijena prijevoza: 120,00 kn

Obavezna je planinarska oprema, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica. Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Plan. Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.
Sretan put i lijepo vrijeme želi Vam organizator
izleta HPD ‘ZANATLIJA’ – ZAGREB

Vodiči: Arianna Rumbak (095 3904 797) i Marin Trinajstić (grupa A), Tomislav Muhić (091 5827-782) i Josipa Belina (Grupa B)

/www. hpdzanatlija-zagreb.hr/