Četverodnevni izlet u Bosnu i Hercegovinu

HPD “Zanatlija“
Zagreb, Trg Mažuranića 13
Organizira

Četverodnevni izlet u Bosnu i Hercegovinu
Prenj, uspon na vrhove Zelena Glava i Otiš, posjet Mostaru
20. – 23. 06. 2019.

Četvrtak 20. 06. – Polazak iz Zagreba u 6.00 sati ispred Udruženja Obrtnika (Trg Mažuranića 13). Vožnja u smjeru Okučana, graničnog prijelaza Stara Gradiška, Banja Luke i Jajca. U Jajcu ćemo napraviti pauzu za kraće razgledavanje grada i ručak. Nastavak puta prema Bugojnu i Jablanici odakle ćemo lokalnom cestom nastaviti prema Rujištu gdje se nalazi planinarski dom do kojeg dolazimo autobusom. Nakon kraće okrijepe i pakiranja potrebne opreme i stvari nastaviti ćemo pješice uspon do doma na Bijelim vodama, oko 2,5 sata hoda od Rujišta. Smještaj u dom, večera i noćenje.

Petak 21. 06. Nakon doručka polazimo prema najljepšim i najvišim predjelima planine Prenj, vrhovima Zelenoj Glavi i Otišu. Za prolazak ove ture potrebno je oko 8 – 9 sati hoda (cjelodnevna tura), pa sa sobom treba nositi potrebnu vodu i hranu. Oni koji nisu zainteresirani za uspon na vrhove mogu poduzeti šetnju u okolici doma. Nakon uspona na vrhove slijedi povratak do doma na Bijelim vodama gdje ćemo večerati i noćiti.

Subota 22. 06. Nakon doručka poduzeti ćemo prijelaz grebena Suvadije u blizini Bijelih Voda. Tura traje oko 3 sata, a koji nisu zainteresirani za taj uspon mogu poduzeti šetnju u okolici doma. Nakon ture slijedi povratak do doma na Bijelim vodama gdje ćemo ručati iz ruksaka. Nakon okrijepe slijedi silazak sa stvarima i svom opremom prema domu na Rujištu. U domu nas čekaju večera i noćenje.

Nedjelja 23.06. Nakon doručka ćemo se autobusom zaputiti prema izvoru Bune, a nakon razgleda te prirodne znamenitosti zaputiti ćemo se prema Mostaru. Nakon obilaska grada i ručka slijedi povratak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima, ovisno o gužvi na graničnom prijelazu i prometnicama.
Troškovi izleta:

Prijevoz autobusom – cijena autobusnog prijevoza za članove će djelomično biti dotirana sredstvima Društva i iznosi 350,00 kn

Cijena noćenja u oba doma je 14 KM (cca 7 € ili cca 55 kn) U domovima imamo organizirane večere, cijena je 10 KM (cca 5 € ili cca 35 kn).

Dogovoren je prijevoz dijela prtljage i pojedinaca terenskim vozilom na pola sata hoda do Doma na Bijelim vodama (100 KM po vozilu). Trošak prijevoza podijeliti ćemo i platiti na licu mjesta.

Preporučamo konvertibilne marke kupiti u Zagrebu jer ne znamo kakva je situacija s mjenjačnicama u Jajcu ili na samom graničnom prijelazu

Informacije o svemu drugom – posteljina, piće i slično, prije puta.

Društveni izlet predviđen je za sve kategorije planinara, broj sudionika izleta je ograničen.

Obavezna je planinarska oprema, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica. Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Plan. Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.

Sretan put i lijepo vrijeme želi Vam organizator
izleta HPD ‘ZANATLIJA’ – ZAGREB

Vodiči: Tomislav Muhić (091 582 77 82) i Arianna Rumbak (095 390 47 97)

/www. hpdzanatlija-zagreb.hr/