Narcise na Golici

HPD “Zanatlija“
Zagreb, Trg Mažuranića 13
Organizira
JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM U SLOVENIJU
NARCISE NA GOLICI
13. svibnja 2018.

Golica je središnja planina u Karavankama s južnim travnatim padinama koje se spuštaju do Jesenica, te strmim i kamenim sjevernim spustom prema Austriji. Posebna je po tome što je na južnim padinama od kraja travnja do početka lipnja prepuna gorskih narcisa. S vrha, koji je na granici Austrije i Slovenije, se pruža pogled na Kamniške i Julijske Alpe.

PROGRAM IZLETA:
Polazak s Trga Mažuranića u 6.30 u smjeru Jesenica uz pauzu za jutarnju kavu. Dolazak do Planine pod Golicom (935 m) oko 10.00 sati.

Nakon priprema krećemo preko livada do Doma pod Golicom (oko 2-3 sata hoda). Tu ćemo malo predahnuti i nastaviti do vrha Golica visine 1835 m (oko 1 sat hoda). Povratak je istim putem do autobusa uz pauzu za ručak u Domu.

Oni koji nisu zainteresirani za penjanje mogu uzivati šetnjama oko Planine pod Golico.

Društveni izlet predviđen je za sve kategorije planinara.

Prijevoz je minibusom (18 mjesta), a cijena je 120,00 kn (djelomično donirana sredstvima Društva).
Prijave u prostorijama Društva srijedom 18.30 – 19.00 uz uplatu akontacije.

Obavezna je planinarska oprema, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica. Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Plan. Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.

Sretan put i lijepo vrijeme želi Vam organizator
izleta HPD ‘ZANATLIJA’ – ZAGREB

Vodič: Arianna Rumbak (095 390 47 97)