Dvodnevni izlet Dalmacija Kozjak – vrhovi Sv. Ivan Biranj, Sv. Jure (KT HPO)

HPD Zanatlija – Zagreb

Trg Mažuranića 13

Organizira

 

Dvodnevni izlet u Dalmaciju,

Kozjak – vrhovi Sv. Ivan Biranj, Sv. Jure (KT HPO), 25. i 26. 03. 2017.

 

  1. III. – Polazak autobusom u 6,00 ispred društvenih prostorija na Trgu Mažuranića u smjeru Splita, uz usputno kratko zaustavljanje zbog jutarnje kave.

Dolazak u Solin oko 11,00 sati, gdje ćemo uz pratnju vodiča obići arheološki kompleks Salona i Turculum, jednog od najznačajnijih antičkih gradova na području Hrvatske. Nakon razgleda arheološkog kompleksa, uputiti ćemo se prema prijevoju Malačka preko kojega vodi cesta Kaštela – Drniš i na kojem se nalazi planinarski dom. Od prijevoja ćemo poduzeti uspon na vrh Sv. Ivan Biranj (631 m, KT HPO), oko 3 sata hoda. Oni koji nisu zainteresirani za uspon na vrh mogu napraviti turu uređenom kružnom planinarsko – rekreacijskom stazom ukupne duljine 3 km. Nakon pješačenja ćemo se smjestiti u dom na noćenje. Po dogovoru je moguće organizirati večeru.

 

  1. III. Ustajanje u 7,00, odlazak busom prema Solinu u 8,00. Nakon kave u Solinu i kraće šetnje uz rijeku Jadro, nastaviti ćemo busom do utvrde Klis, i tamo se podijeliti u dvije grupe – 1. grupa će poduzeti uspon na vrh Sv. Jure (676 m, KT HPO), oko 3. sata hoda, a oni koji nisu zainteresirani za uspon mogu obići utvrdu Klis (ulanica je 40,00 kn). Povratak u Zagreb u večernjim satima, ovisno o gužvi u prometu.

 

Obavezna je standardna planinarska oprema, osobna , zdravstvena i planinarska iskaznica. Obavezno je ponijeti zaštitu od sunca i kiše.

 

Cijena prijevoza – 200,00 kn na temelju 30 sudionika, noćenje u domu na Malački – 60,00 kn.

 

Ulaznice u arheološki kompleks – 20,00 kn odrsli, 15,00 kn umirovljenici i djeca. Doplata za za stručno vodstvo za cijelu grupu je 300,00 kn.

 

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Pl. Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.

 

Vodiči: Darinka Bakić (091 5915 005) i Tomislav Muhić (091 582 77 82)