Izlet na Velebit 5. i 6.10.

HPD “Zanatlija“
Zagreb, Trg Mažuranića 13
Organizira
Dvodnevni izlet na Srednji Velebit
5.10. – 6.10.2018.

 
Subota 5. listopada: Polazak iz Zagreba u 7.00 sati ispred Udruženja Obrtnika (Trg Mažuranića 13). Vožnja u smjeru Gospića i Baških Oštarija s usputnom pauzom za jutarnju kavu. Po dolasku do Dabarske kose smjestiti ćemo se u Dom Ravno dabar te ćemo se podijeliti u dvije grupe. Prva grupa poduzeti će uspon na Bačić kuk (KT HPO) po tzv. Brđinoj stazi. Do Doma ćemo se vratiti preko Budakovog brda. Druga grupa može uživati u šetnji u okolici Doma, Dabarskoj kosi ili se popeti na Visibabu.

Večera i noćenje u Domu Ravni dabar.

Nedjelja 6. listopada: Nakon doručka prva će grupa krenuti na Velinac (KT HPO). Uspon ćemo započeti s Dabarske kose, Premužićevom stazom, preko tzv. skorpovačkog prijevoja u blizini Skorpovca, dok ćemo se s vrha spustiti u Ledenik Cesarički (mjesto na cesti prema Karlobagu). Druga grupa može s prvom proći dio staze, nakon toga otići autobusom u Karlobag i uživati u šetnji uz more te se s prvom grupom naći u Ledeniku od kuda ćemo krenuti za Zagreb.

Povratak u Zagreb u večernjim satima.

Troškovi izleta:
Prijevoz busom – cijena autobusnog prijevoza će djelomično biti dotirana sredstvima Društva i iznositi će 150,00 kn.
Cijena noćenja u Domu je 45,00 kn, a večere 40,00 kn (junetina sa zeljem – kalja).

Napomena: Izlet je planiran za sve kategorije planinara. Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Pl. Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.

Vodiči: Tomislav Muhić (091 582 77 82) i Arianna Rumbak (095 390 47 97)

www.hpdzanatlija-zagreb.hr