Sjeverni Velebit

HPD “Zanatlija“
Zagreb, Trg Mažuranića 13
Organizira

Trodnevni izlet na Sjeverni Velebit
06.10. – 08.10.2018.
Subota 6. listopada: Polazak iz Zagreba u 7.00 sati ispred Udruženja Obrtnika (Trg Mažuranića 13). Vožnja u smjeru Krasna s usputnom pauzom za jutarnju kavu. Po dolasku i smještaju u Dom na Zavižanu podijeliti ćemo se u dvije grupe. Prva grupa poduzeti će uspon na Zavižanski (Veliki) Pivčevac (KT HPO) s kojeg s pruža lijep pogled prema Balinovcu i Velikom Zavižanu, te na Mali Rajinac (KT HPO) s kojeg je posebno lijep vidik prema Rožanskim i Hajdučkim kukovima. Druga grupa može uživati u šetnji u okolici Doma.

Večera i noćenje u Domu na Zavižanu.

Nedjelja 7. listopada: Ustajanje u 7,00, nakon doručka prva će grupa krenuti na cjelodnevnu turu Premužićevom stazom preko Rossijevog skloništa do Alana s mogućnosti uspona na Gromovaču (KT HPO), Crikvenu i Krajačev Kuk (KT HPO). Druga grupa će se autobusom zaputiti prema PD Alan, uz zaustavljanje u Krasnu. Nakon dolaska na Alan moguće je poduzeti neke kraće ture (Zečjak – KT HPO) ili šetnju u okolici Doma.

Večera i noćenje u PD Alan.

Ponedjeljak 8. listopada: Ustajanje u 7,00, nakon doručka ćemo se autobusom odvesti do Velikog Lubenovca odakle će prva grupa poduzeti uspon na Veliki Kozjak (KT HPO) dok će druga grupa uživati u šetnji Lubenovcem.

Povratak u Zagreb u večernjim satima.
Troškovi izleta:

Prijevoz minibusom – cijena autobusnog prijevoza za članove će djelomično biti dotirana sredstvima Društva i iznositi će 200,00 kn, a broj sudionika izleta je ograničen.

U oba Doma moguće je dogovoriti večeru – obavezno napomenuti pri prijavi za izlet.
Napomena: Izlet je planiran za sve kategorije planinara. Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da kod Pl. Društva ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Prema potrebi, organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta.
Vodič: Tomislav Muhić (091 582 77 82)

www.hpdzanatlija-zagreb.hr